Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Smažené žampiony, brambory pečené v solné krustě


Suroviny

  • 1 kg žampionů
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej
  • sůl
  • 1 kg menších brambor
  • 0,5 kila soli

Postup

  • 1

    Žampiony oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  • 2

    Smažíme na vyšší teplotu do zlatova.

  • Brambory
  • 1

    Brambory omyjeme, osušíme, naklademe do pekáčku, zasypeme solí tak, aby se nedotýkaly a pečeme 1,5 hod na 180 stupňů.

  • 2

    pomocí kladívka (krusta ztvrdne) a horké podáváme.

  • Jako doplněk se hodí tatarská omáčka, či majonéza.

Brambory pečené v solné krustě

bramborová kašebramboryhoubysmaženéšťouchané brambory
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno