Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Brambory pečené v solné krustě


Suroviny

  • 500 g malých brambor
  • 500 g hrubozrnné soli
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, libeček, tymián)
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  • 1

    Brambory pořádně omyjeme (se slupkou), řádně osušíme. Sůl promícháme s nasekanými bylinkami. Dno pekáčku zasypeme bylinkovou solí, na sůl „posadíme“ brambory tak, aby se vzájemně nedotýkaly.

  • 2

    Přidáme zbytek soli a to tak, aby bramborám koukaly prdelky. Přidáme stroužky neloupaného česneku a vložíme (bez pokličky) do trouby a pečeme při teplotě 200°C cca 1 hodinu. 15 min. Před koncem pečení pokapeme vršky brambor oliváčem.

  • 3

    Po vytažení z trouby vyloupneme brambory ze zajetí solné krusty a podáváme jako přílohu.

bramborypříloha
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno