Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuře a la bažant


Suroviny

  • 1 kuře
  • 200 gramů anglické slaniny
  • 2 menší cibule
  • 1 lžíci másla
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček jalovce
  • 4 nového koření
  • 8 zrnek pepře
  • kuřecí vývar
  • sůl, pepř
  • maizena
  • Bramborový knedlík:
  • 800 gramů brambor uvařených den předem ve slupce
  • 1 vejce
  • 250 gramů dětské krupičky
  • půl lžičky soli
  • dvě lžíce škrobu
  • Zelí
  • 500 gramů zelí
  • 1 cibule
  • 1 brambora
  • sůl, pepř, kmín, cukr

Postup

  • 1

    Očištěné kuře naporcujeme, nasolíme a protkneme klínky slaniny. Do pekáčku dáme máslo, cibuli, koření a porce kuřete. Podlijeme vývarem a pečeme asi 50 minut přikryté. Občas podlijeme výpekem.

  • 2

    Posledních dvacet minut přidáme teplotu, aby se vytvořila kůrčička. Štávu zredukujeme a zahustíme maizenou (škrobem), kterou jsme rozmíchali v troše vody. Krátce provaříme.

  • Bramborové knedlíky
  • 1

    Uvařené brambory z předchozího dne oloupeme, nastrouháme, smícháme s krupičkou, maizenou, vejcem a solí. Rychle vypracujeme válečky, které zavařujeme v osolené vodě se lžící octa dle velikosti asi dvacet minut.

  • Zelí
  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme sterilované zelí ze sklenice, osolíme, posypeme kmínem a dusíme patnáct minut, pak přidáme nastrouhanou syrovou bramboru a dochutíme cukrem a octem, případně solí.

Jemný bramborový knedlík

bramborové knedlíkyhouskové knedlíkyknedlíkykuřecí masopečivozelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 3 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno