Očištěné kuře naporcujeme, nasolíme a protkneme klínky slaniny. Do pekáčku dáme máslo, cibuli, koření a porce kuřete. Podlijeme vývarem a pečeme asi 50 minut přikryté. Občas podlijeme výpekem.
Posledních dvacet minut přidáme teplotu, aby se vytvořila kůrčička. Štávu zredukujeme a zahustíme maizenou (škrobem), kterou jsme rozmíchali v troše vody. Krátce provaříme.
Uvařené brambory z předchozího dne oloupeme, nastrouháme, smícháme s krupičkou, maizenou, vejcem a solí. Rychle vypracujeme válečky, které zavařujeme v osolené vodě se lžící octa dle velikosti asi dvacet minut.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme sterilované zelí ze sklenice, osolíme, posypeme kmínem a dusíme patnáct minut, pak přidáme nastrouhanou syrovou bramboru a dochutíme cukrem a octem, případně solí.