Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Žemlový knedlík kynutý vařený v páře


Suroviny

  • 500 gramů hrubé mouky
  • 250-300 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 žemli
  • sůl
  • 15 gramů droždí
  • cukr
  • olej

Postup

  • 1

    Mouku vsypeme do mísy, uděláme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a zalijeme trochou vlažného mléka. Na teplém místě necháme vzejít kvásek, pak přidáme ostatní suroviny, osolíme a prohněteme. Necháme vykynout.

  • 2

    Vytvoříme dvě šišky, které vložíme na pařák, jenž jsme si potřeli olejem a vaříme 30 minut.

  • 3

    Pak knedlíky vyjmeme a propíchneme. Krájíme nití nebo kráječem (byly jemné, tak mi z nich kráječ vytvořil ovály- když krájíte nití, zůstanou kulaté)

houskové knedlíkyknedlíkypříloha
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe