Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřový guláš z plece


Suroviny

  • 600 gramů prorostlejší vepřové plece
  • 5 středně velkých cibulí
  • 4 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce sádla
  • hladká mouka na zahuštění
  • sůl, pepř, paprika mletá sladká, paprika mletá pálivá, kmín drcený

Postup

  • 1

     

    Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a dáme na 12 hodin do chladu odpočinout.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na drobno, dáme jí na sádlo a vysmažíme do hněda. Musí být tmavá, nikoliv spálená.

  • 3

    Pak přidáme protlak, papriku a do vytvořeného základu vložíme maso.

  • 4

    Opepříme, podlijeme, vydusíme „do šťávy“, pak zalijeme vodou tak, aby kusy masa byly vidět.

  • 5

    Přidáme nasekaný česnek, zbylé koření a dusíme do měkka.

  • 6

    Na pánvi si nasucho osmažíme dotmava jíšku z hladké mouky a zahustíme jí guláš. Stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Dobře provaříme.

  • author Tomáš Mika
  • Doba přípravy: 30 min
  • Doba vaření: 2 hod
  • Hotovo za: 2 hod 30 min
  • Počet porcí: 4
Nutriční hodnoty
  • 211:Kcal

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno