Do boku vytvoříme kapsu. Vše osolíme, okmínujeme, potřeme česnekem a hořčicí. Na slanině necháme zesklovatět cibuli, přidáme propláchnuté zelí, kmín, sůl, cukr dle chuti a dusíme deset minut. Odstavíme a po vychladnutí plníme do masa.
Zašpejlujeme. Zbytek slaniny, cibule a zelí dáme do pekáčku, přidáme maso, podlijeme a dusíme přikryté do měkka. Když je maso měkké, dopečeme na barvu.
Den předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme syrové, kterých jsme zbavili vody.
Vše dáme do mísy, označíme si nožem kříž, čtvrtinu vyjmeme a do prázdné části vysypeme solamyl, přidáme vejce, rohlík a dvě až tři hrsti mouky, osolíme, zapracujeme, vytváříme menší knedle, které vaříme v osolené vodě asi deset minut. Pak je propíchneme nebo roztrhneme.