Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřový bok plněný zelím, chlupaté knedlíky


Suroviny

  • 600 gramů vepřového boku
  • 500 gramů kysaného zelí
  • 200 gramů anglické slaniny
  • 3 cibule
  • sůl, pepř
  • kmín
  • česnek
  • plnotučná hořčice
  • Chlupaté knedlíky
  • 400 gramů vařených brambor ve slupce
  • 250 gramů syrových
  • 3 hrsti hrubé mouky
  • 1 vejce
  • solamyl
  • 1 houska
  • sůl

Postup

  • 1

    Do boku vytvoříme kapsu. Vše osolíme, okmínujeme, potřeme česnekem a hořčicí. Na slanině necháme zesklovatět cibuli, přidáme propláchnuté zelí, kmín, sůl, cukr dle chuti a dusíme deset minut. Odstavíme a po vychladnutí plníme do masa.

  • 2

    Zašpejlujeme. Zbytek slaniny, cibule a zelí dáme do pekáčku, přidáme maso, podlijeme a dusíme přikryté do měkka. Když je maso měkké, dopečeme na barvu.

  • Knedlíky
  • 1

    Den předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme syrové, kterých jsme zbavili vody.

  • 2

    Vše dáme do mísy, označíme si nožem kříž, čtvrtinu vyjmeme a do prázdné části vysypeme solamyl, přidáme vejce, rohlík a dvě až tři hrsti mouky, osolíme, zapracujeme, vytváříme menší knedle, které vaříme v osolené vodě asi deset minut. Pak je propíchneme nebo roztrhneme.

bramborové knedlíkyknedlíkyuzené masouzeninyvepřové masozelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno