Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřové výpečky na moravský způsob, bramborový knedlík, zelí


Suroviny

  • 800 gramů prorostlého vepřového boku
  • 4 větší stroužky česneku
  • 1 cibule
  • sůl, kmín, pepř
  • Na knedlík
  • 600 gramů brambor typu c uvařených den předem ve slupce
  • 100 gramů maizeny
  • 50 gramů hrubé mouky
  • 1 žloutek
  • sůl
  • Na zelí
  • 500 gramů kysaného zelí
  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 1 syrová brambora
  • 2 lžíce cukru
  • sůl, kmín

Postup

  • 1

    Maso nasolíme, nakmínujeme, přidáme cibuli a česnek a necháme ležet nejméně 12hodin. Pak dáme maso do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme přikryté do měkka na střední teplotu.

  • 2

    Když je maso měkké, odkryjeme, zvýšíme teplotu a necháme vytvořit kůrku.

  • Knedlíky
  • 1

    Uvaříme den předem brambory ve slupce, oloupeme je a prolisujeme, pak přidáme mouku, solamyl, žloutek, sůl a zpracujeme těsto, z něhož tvoříme koule o průměru 10 cm, které zavařujeme v osolené vroucí vodě 10 minut.

  • Zelí
  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, podlijeme trochu vodou, pak vložíme propláchnuté zelí, které podlité, ochucené kmínem, dusíme do měkka.

  • 2

    Když je měkké, zahustíme jemně nastrouhanou bramborou, dle potřeby dochutíme cukrem a solí a provaříme.

bramborové knedlíkybramboryknedlíkyvepřové masozelí
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno