Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová tlačenka


Suroviny

  • ½ vepřové hlavy
  • ½ kila plecka
  • 1 koleno
  • 300 gramů vepřových kůží
  • 1 jazyk
  • 1 srdce
  • 2 vepřové nožičky
  • sůl, pepř
  • mleté nové koření
  • mletý zázvor
  • 2 stroužky česneku
  • kořenovou zeleninu (nemusí být – do vývaru)
  • divoké koření celé do vývaru

Postup

  • 1

    Připravíme si dva hrnce, do jednoho dáme maso, srdce, jazyk, kořenovou zeleninu, vodu, koření, osolíme a vaříme do měkka /maso by nemělo být úplně měkké, tlačenka se ještě bude vařit/. Do druhého hrnce dáme kůže a nožičky a vaříme do měkka.

  • 2

    Když je maso měkké, dáme jej vychladnout, obereme maso z hlavy, nakrájíme vše na kostky, obrané maso z nožiček přidáme k masu, kůže pomeleme a vytvoříme směs, kterou vychutíme solí, pepřem, novým kořením, zázvorem a utřeným česnekem.

  • 3

    Zředíme dle potřeby netučným vývarem a plníme do tlačenkových sáčků. Pak vaříme v polévce 60-80 minut pod bodem varu. Občas jí otočíme.

  • 4

    Pak tlačenku omyjeme ve studené vodě a necháme stydnout. Průběžně ji otáčíme. Podáváme s chlebem.

česnekpečivopředkrmvepřové masozabíjačka
  • author Tomáš Mika

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno