Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová plec na víně, houskový knedlík s lahůdkovou cibulkou


Suroviny

  • 600 gramů vepřové plece (může být i krkovice)
  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 1/6 většího celeru
  • 2 menší cibule
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 250 ml červeného vína
  • 100 gramů slaniny
  • vývar
  • nové koření
  • bobkový list
  • celý pepř
  • tymián
  • jalovec
  • cukr, sůl, ocet
  • 2 lžíce sádla
  • perník na zahuštění
  • Na knedlíky
  • 350 gramů hrubé mouky
  • 2 žemle
  • 200 ml mléka (dle potřeby)
  • 1 vejce
  • sůl, cukr
  • 2 hrsti sekané natě z lahůdkové cibulky

Postup

  • 1

    Maso si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na větší kousky stejně jako slaninu, cibuli nasekáme na drobno.

  • 2

    V hrnci se silným dnem rozpálíme sádlo, přidáme slaninu, kterou vyškvaříme, pak zeleninu, cukr, ocet, po chvíli cibuli. Vše restujeme do zlatova.

  • 3

    Pak vložíme maso, zarestujeme, dáme protlak a po chvíli červené víno, vývar a koření. Zvolna dusíme do měkka. Na závěr zahustíme perníkem.

  • Knedlíky
  • 1

    Do prosáté mouky nadrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme trochou vlažného mléka. Když vzejde kvásek, přidáme ostatní suroviny(mléko, vejce, sůl), nakonec pokrájené žemle a posekanou cibulovou nať.

  • 2

    Prohněteme, necháme vykynout a pak tvoříme kulaté knedlíky o průměru asi deset centimetrů.

  • 3

    Necháme odpočinout a pak zavařujeme ve osolené vroucí vodě 10-12 minut.

Podáváme s houskovým knedlíkem

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyomáčkavepřové maso
  • author Tomáš Mika

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno