Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová plec na pivu s fazolkami, vařený brambor


Suroviny

  • 600 gramů vepřové plece
  • 50 gramů uzené slaniny
  • 2 střední cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 300 gramů zelených fazolek
  • 200 ml zakysané smetany
  • Sůl, pepř, kmín, ocet, cukr
  • Hladká mouka na zahuštění
  • 800 gramů brambor

Postup

  • 1

    Maso si nakrájíme Maso si nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.

  • 2

    V hrnci vypražíme slaninu, přidáme sádlo, pokrájenou cibulku, kterou necháme zezlátnout, pak vložíme kostky masa, rozdusíme, podlijeme, přidáme koření a dusíme zvolna do měkka.

  • 3

    Když je maso měkké, zahustíme hladkou moukou s vodou, provaříme a na závěr zjemníme smetanou, citronem a v případě chuti cukrem.

  • 4

    Podáváme s vařeným bramborem sypaným petrželkou.

  • author Tomáš Mika
  • Doba přípravy: 30 min
  • Doba vaření: 1 hod
  • Hotovo za: 1 hod 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno