Maso si nakrájíme na větší kostky, osolíme jej a opepříme.
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, kmín, papriku, houby, polovinu utřeného česneku, zarestujeme a podlijeme vývarem.
3
Dusíme do měkka. Když je maso měkké, zaprášíme šťávu hladkou moukou,provaříme, přidáme zbylý česnek a oříšek másla.
Knedlíky
1
Do mísy prosejeme obě mouky, uprostřed vytvoříme důlek, do něhož dáme droždí. Přisypeme špetku cukru, přidáme vlažné mléko a v teple necháme vzejít kvásek.
2
Po vzejití kvásku přidáme ostatní suroviny včetně soli a vytvoříme řídší těsto. Na závěr přidáme žemle, propracujeme, necháme v teplém místě vykynout.
3
Když těsto vykyne, vytvoříme dvě šišky, které necháme deset minut odpočinout a pak je zavařujeme 20 minut ve slané vodě. Po polovině varu obrátíme.