Mleté maso důkladně propracujeme s trochou ledové vody, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, muškát, nastrouhaný sýr a v mléce namočenou žemli.
Řízky si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme slabě hořčicí a poklademe fáší. Vytvoříme závitky, které vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, vývar a pečeme přikryté asi tři čtvrtě hodiny do měkka.
Vývar nakonec zredukujeme, zaprášíme moukou a provaříme.
Brambory oloupeme, smícháme jse s cibulí, kterou jsme si nakrájeli, hráškem, kyselou okurkou a nakonec dresinkem z oleje, cukru, soli, pepře, worchesteru a hořčice. Vznikne emulze, kterou vmícháme do salátu.
Salát ještě dochutíme solí, promícháme a necháme v lednici čtyři hodiny odpočinout.