Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vepřová krkovička s houbami a slaninou


Suroviny

  • 4 plátky krkovičky (a 125 g)
  • 2 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička másla
  • 2 hrsti sušených hub
  • 150 g uzeného boku
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Postup

  • 1

    Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na troše sádla. Maso vyjmeme, necháme rozškvařit na kostičky nakrájený uzený bok, pak přidáme na klínky nakrájenou cibuli a chvilku opékáme.

  • 2

    Do výpeku vrátíme maso, podlijeme, doplníme sušenými houbami, které jsme měli hodinu namočené ve vodě (použijeme i výluh z hub) a dusíme do měkka.

  • 3

    Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu dle potřeby zredukujeme a zaprášíme trochou hladké mouky. Provaříme a zjemníme oříškem másla.

Jasmínová rýže v peřinách

bramborová kašebramboryčesnekhoubyrýžešťouchané bramboryvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno