Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vařená jasmínová rýže


Suroviny

  • 500 gramů rýže
  • olivový olej
  • sůl
  • voda nebo vývar

Postup

  • 1

    Rýži propereme vlažnou vodou. Do rendlíku dáme olivový olej a přidáme rýži. Chvíli opékáme tak, aby každé zrnko bylo obalené tukem. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby voda byla palec nad hladinou rýže. Osolíme (v případě, že je vývar slaný, solíme méně).Uvedeme k varu a vaříme čtyři minuty.

  • 2

    Pak stáhneme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou a utěrkou a necháme 10-12 minut dojít.

příloharýže
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 20 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe