Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Vaječná amoleta plněná houbami


Suroviny

  • 6 vajec
  • 4 lžíce mléka
  • 250 gramů čerstvých hub (nebo mražených)
  • 250 gramů fazolek
  • 150 ml smetany na šlehání
  • olej
  • máslo
  • 2 menší cibule
  • hladká mouka
  • sůl, pepř
  • kmín
  • cukr
  • citronová šťáva

Postup

  • 1

    Vejce rozklepneme, osolíme, přidáme lžíci mléka, rozlejeme na pánem s rozpáleným olejem a usmažíme palačinku, kterou naplníme houbovou směsí.

  • 2

    Tu jsme připravili tak, že jsme na másle zpěnili cibulku, pak přidali houby, osolili, opepřili, okmínovali a na závěr dali dvě vejce. Směsí naplníme amoletu, kterou necháme zapéci pod gril.

  • 3

    Fazolky spaříme, na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme fazolky, dusíme 15 minut, pak zjemníme smetanou, do které jsme rozkvedlali trochu hladké mouky.

  • 4

    Dochutíme solí, pepřem, cukrem a necháme provařit. Na závěr přidáme citronovou šťávu.

Vařené brambory ve slupce

bramboryhoubyluštěninyomáčkavejce
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno