Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Tvarohové nočky s jahodovou omáčkou


Suroviny

  • 250 gramů měkkého tvarohu ve fólii
  • 1 žloutek
  • 125 gramů dětské krupičky
  • citronová kůra
  • 1 vanilkový cukr
  • špetku soli
  • hrnek strouhanky
  • 1/3 hrnku cukru
  • 1 jablko
  • 10 jahod
  • 200 ml smetany
  • 4 lžíce másla
  • hřebíček
  • citron
  • skořice
  • rum

Postup

  • 1

    Krupičku smícháme s tvarohem, solí, lžící smetany, žloutkem, přidáme citronovou kůru a sůl a propracujeme. Tvoříme menší nočky, které pět minut zavařujeme v osolené vodě. Jahody omyjeme, nakrájíme, přidáme cukr a rozmixujeme.

  • 2

    Zjemníme smetanou. Na pánvi rozpustíme cukr, uděláme si světlý karamel, pak přilijeme trochu rumu a přidáme na plátky nakrájená jablka. Ochutíme skořicí, hřebíčkem a plátkem citronu. Necháme zkaramelizovat asi deset minut.

  • 3

    Uvařené nočky obalujeme ve strouhance, kterou jsme opražili do zlatova na másle a přidáme cukr.

  • 4

    Servírujeme se studenou jahodovou omáčkou.

alkoholjahodyknedlíkyomáčkasladkétvaroh
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 2

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno