Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Tříkrálová sekanice


Suroviny

  • 500 g mletého vepřového masa (možno i mix hovězí + vepřové)
  • paprikové koření
  • citronový pepř
  • sůl
  • 2 lžíce plnotučné či dijonské hořčice
  • 1/2 kelímku 30% smetany (v dietnější verzi dáme smetanu na vaření)
  • malá plechovka kukuřice
  • baby karotka
  • baby špenát (lze nahradit mraženým listovým, mangoldem atp.)
  • 2 nožičky dobré klobásky (měla jsem drůbeží s tvarůžky)
  • Dále
  • pevný alobal
  • lžíci oleje na jeho potření

Postup

  • 1

    Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně prohněteme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc. Ochutnáme, zda je maso dostatečně chutné.

  • 2

    Připravíme si dostatečně velký obdélník alobalu, který potřeme olejem. Nyní na naolejovaný alobal rozprostřeme mletou směs, ideálně do obdélníkového útvaru.

  • 3

    Potřeme hořčicí a poklademe náplní z kukuřice, klobásky, špenátu a karotky.
    Teď alobal pečlivě uzavřeme do tvaru gondoly, ať nám nevyteče výborná šťávička.

  • 4

    Gondolu přendáme do pekáčku, do poloviny gondoly nalijeme vodu, kterou dle potřeby v průběhu pečení doléváme.

  • 5

    Pečeme na 220 °C (horkovzduch) cca hoďku, poté alobal obezřetně rozevřeme, nasajeme úúúžasnou vůni a vrátíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180 °C a ještě 15 min. dopečeme kůrčičku.

  • 6

    Je to dobré jak teplé, s brambůrkami, přelitými tou vynikající šťávičkou, tak i po studenu s chlebem.. hezky to vypadá i jako součást obložené mísy.

Brambory v tlakovém hrnci

bramborová kašebramboryhovězí masomleté masorýžešpenátšťouchané bramboryvejcevepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno