Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Brambory v tlakovém hrnci


Suroviny

  • 500 g brambor
  • 150 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • špetka sladké mleté papriky
  • sůl, kmín

Postup

  • 1

    Brambory vydrhneme kartáčkem, osušíme a nakrájíme na kolečka. Dáme do mísy, přidáme česnek nakrájený na plátky, všechno koření a slaninu nakrájenou na kostičky a všechno promícháme. Pak ochucené brambory naskládáme do tlakové hrnce.

  • 2

    NEPODLÉVÁME! Zavřeme víko a od chvíle, kdy začne papiňák syčet, necháme tlakovat 5 minut. Poté hrnec vypneme a necháme dojít, dokud ventil nepovolí. Můžeme použít jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

  • 3

    Můžete přidat oblíbené bylinky: sušené oregano, tymián, bazalku…

bramborypříloha
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 30 min
  • Počet porcí: 2

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno