Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně prohněteme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc. Ochutnáme, zda je maso dostatečně chutné.
Připravíme si dostatečně velký obdélník alobalu, který potřeme olejem. Nyní na naolejovaný alobal rozprostřeme mletou směs, ideálně do obdélníkového útvaru.
Potřeme hořčicí a poklademe náplní z kukuřice, klobásky, špenátu a karotky.
Teď alobal pečlivě uzavřeme do tvaru gondoly, ať nám nevyteče výborná šťávička.
Gondolu přendáme do pekáčku, do poloviny gondoly nalijeme vodu, kterou dle potřeby v průběhu pečení doléváme.
Pečeme na 220 °C (horkovzduch) cca hoďku, poté alobal obezřetně rozevřeme, nasajeme úúúžasnou vůni a vrátíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180 °C a ještě 15 min. dopečeme kůrčičku.
Je to dobré jak teplé, s brambůrkami, přelitými tou vynikající šťávičkou, tak i po studenu s chlebem.. hezky to vypadá i jako součást obložené mísy.