Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Švestkové knedlíky z kynutého těsta s mákem


Suroviny

  • 350 gramů hrubé mouky
  • 250 mlm mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce másla
  • 20 gramů droždí
  • špetka soli
  • 16 větších švestek
  • mák
  • moučkový cukr
  • máslo

Postup

  • 1

    Do mísy přesejeme hrubou mouku, vytvoříme v ní důlek, rozdrobíme droždí s cukrem, zalijeme částí vlažného mléka, přihrneme moukou a necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní suroviny o stejné teplotě, vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout v teple.

  • 2

    Po vykynutí odebíráme kousky, tvoříme placičky, do nichž balíme proslazené švestky. Z této dávky vyjde 16 knedlíků.

  • 3

    Vaříme 8 minut v osolené vodě. Po vyjmutí roztrhneme vidličkou. Podáváme s mákem, který jsme umleli a smíchali s moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem, případně dozdobíme pribiňákem.

jahodyknedlíkysladkéšvestky
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno