Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Staropolský bigos


Suroviny

  • 500 g zelí kysaného
  • 500 g zelí hlávkového
  • 250 g klobásy
  • 250 g uzeného masa
  • 250 g hovězího krku
  • 250 g vepřového
  • 50 g sušených hub
  • 4 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 500 ml vína
  • hrst sušených švestek
  • nové koření
  • bobkový list
  • černý pepř
  • 4 lžíce rajského protlaku

Postup

  • 1

    Připravíme tři hrnce, do jednoho nakrájíme několik druhů masa /hovězí, vepřové, jehněčí/,také klobásy a uzené a opečeme to na sádle, do druhého dáme nakrájené bílé hlávkové zelí na cibulový základ, do třetího dáme kysané zelí. Poměr kilo masa na půl kila hlávkového a půl kila kysaného zelí.

  • 2

    Obděláváme dvacet minut, pak vše dáme do pekáče nebo velkého kastrolu, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, sůl, česnek,rajský protlak, červené víno a pomalu vaříme.

  • 3

    První den dvě hodiny, druhý den dvě hodiny, třetí den dvě hodiny, čtvrtý den dvě hodiny. Čtvrtý den přidáme sušené švestky,namočené sušené houby, podléváme vínem a dvě hodiny pomalu táhneme.

  • 4

    Když začneme ve středu, máme výborný sobotní oběd.

houbypolskásvětová kuchynězelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe