Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Srbské žebírko


Suroviny

  • 2 vepřové kotlety s kostí
  • 2 lžíce sádla
  • 2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená
  • 1 žlutá nebo oranžová paprika
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 300 ml masového nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžičky cukru
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • pár cherry rajčátek

Postup

  • 1

    Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek.

  • 2

    Přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Restujeme asi tři minuty. Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě restujeme. Přidáme vývar a kotlety.

  • 3

    Odkryté dusíme asi 30 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve. Necháme 15 minut na mírném ohni probublávat.

Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.

Jasmínová rýže v peřinách

bramborypečivorajčatarýžesvětová kuchyněvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 2

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno