Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naplníme klínky anglické slaniny, smotáme provázkem a opečeme zprudka na sádle. Do výpeku vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, opečeme do zlatova, pak přidáme cibuli, divoké koření, jalovec, tymián, cukr, necháme zkaramelizovat.
Nakonec přidáme vývar a po 20 minutách kuře. Dusíme dalších dvacet minut.
Kuře vyjmeme, omáčku propasírujeme /pokud bude řídká, zahustíme jíškou/, dochutíme hořčicí, cukrem a citronem.
Do mísy prosejeme hrubou mouku, uděláme v ní důlek, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme třetinou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
Přidáme zbytek mléka, vejce, osolíme, vytvoříme řidší těsto, do něhož dáme nakrájenou žemli. Řádně prohněteme, necháme vykynout.
Formujeme šišky, které zavařujeme 20 minut v osolené vodě.
Pokrm zdobíme brusinkovou zavařeninou a zakysanou smetanou.