Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Špikované kuřecí prso


Suroviny

  • 2 větší kuřecí prsa
  • 1 menší cibule
  • 1 větší mrkev
  • menší petržel
  • kousek celeru
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 200 g prorostlého uzeného boku
  • 200 ml vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíci másla
  • zakysaná smetana
  • brusinková zavařenina
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • jalovec
  • tymián
  • hořčice
  • citron
  • cukr
  • Na knedlíky
  • 350 g hrubé mouky
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • 20 g droždí
  • špetku cukru
  • sůl
  • 1 starší žemle

Postup

  • 1

    Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naplníme klínky anglické slaniny, smotáme provázkem a opečeme zprudka na sádle. Do výpeku vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, opečeme do zlatova, pak přidáme cibuli, divoké koření, jalovec, tymián, cukr, necháme zkaramelizovat.

  • 2

    Nakonec přidáme vývar a po 20 minutách kuře. Dusíme dalších dvacet minut.

  • 3

    Kuře vyjmeme, omáčku propasírujeme /pokud bude řídká, zahustíme jíškou/, dochutíme hořčicí, cukrem a citronem.

  • Knedlík
  • 1

    Do mísy prosejeme hrubou mouku, uděláme v ní důlek, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme třetinou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Přidáme zbytek mléka, vejce, osolíme, vytvoříme řidší těsto, do něhož dáme nakrájenou žemli. Řádně prohněteme, necháme vykynout.

  • 3

    Formujeme šišky, které zavařujeme 20 minut v osolené vodě.
    Pokrm zdobíme brusinkovou zavařeninou a zakysanou smetanou.

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyknedlíkykuřecí masomrkevomáčkaroládauzeniny
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno