Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Španělský ptáček


Suroviny

  • 500 g zadního válce (4 plátky)
  • 2 cibule
  • 1 větší klobása
  • 2 vejce uvařené na tvrdo
  • 150 g špeku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 kyselé okurky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • hovězí bujón

Postup

  • 1

    Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a na každý plátek poklademe špalíček slaniny, klínek cibule, čtvrt vejce, kousek okurky, kus klobásy.

  • 2

    Ptáčky smotáme, obalíme v hladké mouce a zprudka ze všech stran opečeme na sádle. Do výpeku přidáme tuk a cibuli, uděláme tmavý základ, vrátíme ptáčky, které dusíme do měkka. Podléváme vývarem.

  • 3

    Když je maso měkké, vyjmeme jej a necháme zredukovat šťávu, kterou zaprášíme hladkou moukou, ochutíme hořčicí .

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyhovězí masoknedlíkyomáčkaroládarýževejce
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno