Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Smažený vepřový řízek


Suroviny

  • 500 g vepřové kýty (krkovička...)
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2 vajíčka
  • 1 dcl mléka
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky. Položíme na prkénko a z obou stran naklepeme. Poté z obou stran osolíme a opepříme.

  • 2

    Do tří hlubokých talířů si připravíme: hladkou mouku, dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře – to vše pořádně promícháme a přidáme strouhanku.

  • 3

    Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím. Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran.

  • 4

    Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři. Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.

Brambory pečené v solné krustě

bramboryřízeksmaženévepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno