Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Smažené houby v sýrovém těstíčku, moravský salát s křenem


Suroviny

  • 2 středně velkých klobouků masáků (muchomůrka růžovka) či holubinek (namodralá, nazelenalá, mandlová, olivová, kolčaví)
  • 3 vejce
  • sůl, drcený kmín
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • trochu piva
  • 200 gramů tvrdého sýra
  • slunečnicový olej
  • Salát
  • 300 gramů brambor uvařených ve slupce (varný typ A)
  • 1 cibule
  • 2 vejce uvařené na tvrdo
  • 2 kyselé okurky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • olej dle potřeby
  • 2 čajové lžičky cukru
  • sůl, pepř
  • plocholistá petržel
  • křen
  • ocet, nebo kyselejší nálev od okurek

Postup

  • 1

    Houby si očistíme, klobouky a nohy oddělíme zvlášť, osolíme, posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce, v osolené směsi vajec a sýra a nakonec ve strouhance.

  • 2

    Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje z obou stran.

  • Salát
  • 1

    Brambory si nakrájíme stejně tak i cibuli, okurky, vařená vejce, nastrouháme si křen.

  • 2

    Do větší mísy dáme cukr, hořčici, olej, sůl a pepř a vymícháme hladkou emulzi, přidáme ostatní suroviny salátu, křen, opatrně promícháme, dochutíme octem a necháme několik hodin odležet.

  • 3

    Salát má být navinulý s křenovou chutí.

bramborový salátbramboryhoubysalátsmažené
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno