Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Smažená niva s domácími hranolky


Suroviny

  • 200 gramů Nivy
  • 4 menší brambory
  • vejce
  • mouka
  • strouhanka
  • tuk na smažení
  • tatarská omáčka
  • sůl

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a vaříme 5 minut ve vodě, do níž jsme přidali lžíci octa. Pak je zchladíme, vyjmeme, osušíme a smažíme ve vyšší vrstvě oleje 2 minuty na 175 stupňů. Vyjmeme je a necháme zchladnout.

  • 2

    Obalíme sýr dvakrát v trojobalu a smažíme do zlatova.

  • 3

    Hranolky znovu smažíme na tutéž teplotu /nedáváme jich tam moc, aby se olej nezchladil/ a to 4 minuty, dokud nemají požadovanou barvu.

  • 4

    Podáváme s majonézou, či tatarkou. Jedná se o předkrm, tedy gramáž je menší.

nivapečivopředkrmsmaženésýr
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno