Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Sladkokyselé kuře s ananasem


Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 velká mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 větší červená paprika
  • 2 cibule
  • 1 ananasový kompot 350 g
  • pár sušených černých hub (ucho jidášovo)
  • sójová a ústřicová omáčka
  • solamyl
  • 1 lžíce cukru (třtinový)
  • 1 lžička rajského protlaku

Postup

  • 1

    Mrkev nakrájíme na nudličky, papriku na čtverečky, cibuli na půlměsíčky, maso na slabé plátky, česnek a zázvor na velmi drobné kousky. Maso naložíme do lžíce sójové omáčky, přidáme trochu zázvoru a 2 lžičky solamylu.

  • 2

    Maso zprudka opečeme vyjmeme, přidáme znovu trochu oleje a vkládáme suroviny od nejtvrdšího po nejměkčí, začneme zázvorem s česnekem, končíme ananasem. Vše trvá maximálně pět minut.

  • 3

    Na závěr do směsi nalijeme šťávu z ananasu, kterou jsme smíchali s kuřecím vývarem a 1 lžící solamylu.

Jasmínová rýže v peřinách

asijskáčínskákuřecí masorýžesvětová kuchyně
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 45 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno