Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Sekaná svíčková


Suroviny

  • 600 gramů mletého masa
  • 1 žemle
  • 1 vejce
  • 1 větší mrkev
  • 1 menší petržel
  • 1/6 celeru
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián
  • muškát
  • citronová šťáva
  • 250 ml 30% smetany
  • 1 kuřecí bujon
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička cukru
  • pepř, sůl

Postup

  • 1

    Rohlík nakrájíme a pokropíme trochou smetany. Přidáme do mletého masa, kam jsme nahrubo nastrouhali trochu mrkve a petržele, osolíme, opepříme, dochutíme špetkou muškátového květu, dáme vejce, promícháme a vytvoříme šišku.

  • 2

    Do pekáčku dáme rozpustit sádlo, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, koření, necháme zezlátnout, podlijeme vývarem z bujonu a dáme šišku sekané.

  • 3

    Pečeme 45 minut až hodinu. Pak sekanou vyjmeme, zeleninu propasírujeme, přidáme smetanu, dochutíme hořčicí, citronem, cukrem a necháme provařit.

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyknedlíkymleté masomrkevomáčka
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe