Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Rybí polévka


Suroviny

  • 2 hlavy kapra
  • 300 g jiker a mlíčí
  • 1 větší mrkev
  • 1 menší petržel
  • 1/6 středního celeru
  • 1 cibule
  • 200 g másla
  • bílé pečivo na krutony
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 8 kuliček pepře
  • muškátový oříšek
  • hladká mouka
  • sůl

Postup

  • 1

    Z rybích hlav odstraníme oči a žábry (polévka by byla hořká) a dáme je do studené vody s polovinou kořenové zeleniny a cibule, přidáme koření a přivedeme k varu. Vaříme 40 minut.

  • 2

    Pak polévku přecedíme, obereme po vystydnutí maso z hlav a dáme je stranou.

  • 3

    Do jiného hrnce vložíme máslo, přidáme nakrájený zbytek zeleniny, cibuli, lehce zasmahneme a uděláme si světlou jíšku, kterou zalijeme rybím vývarem. Provaříme alespoň 20 minut, pak dáme do polévky obrané rybí maso a jikry s mlíčím, které jsme osmažili zlehka zvlášť na másle.

  • 4

    Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a podáváme s krutony, které jsme opekli na pánvi dozlatova na zbytku másla.

krutonypečivopolévkaryba
  • author Tomáš Mika

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno