Ze špalíčku masa si vytvoříme plát, který osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.
Na plát dáme uzený bok a vše svineme a řádně zadrezírujeme.
Na sádle zprudka opečeme roládu, kterou jsme posypali trochu hladkou moukou a dáme péci do trouby zhruba na hodinu. Podléváme vývarem.
Když je maso měkké, necháme šťávu zredukovat.
Brambůrky si uvaříme ve slupce den předem. Oloupeme a nakrájíme na půlky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, necháme zblanšírovat minutu ve vroucí vodě s octem.
Okurku nakrájíme na kostičky stejně jako tvrdý sýr, přidáme nasekanou petrželku. Vše opatrně smícháme a zalijeme zálivkou, kterou jsme vytvořili smícháním oleje, octa, cukru, hořčice, worchesteru, soli a pepře.
Promícháme a necháme v lednici nejméně dvě hodiny odležet.