Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Roláda z vepřového karé plněná uzeným bokem


Suroviny

  • 400 g vepřového karé (vykostěná kotleta)
  • 250 g uzeného boku bez kosti
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • sůl, pepř
  • vývar na podlití
  • hladká mouka
  • Na salát
  • 300 gramů malých brambůrek
  • 1 menší cibule
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 2 menší kyselé okurky
  • ocet, olej, cukr, sůl, pepř, plnotučná hořčice, worchester
  • plocholistou petržel

Postup

  • 1

    Ze špalíčku masa si vytvoříme plát, který osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.

  • 2

    Na plát dáme uzený bok a vše svineme a řádně zadrezírujeme.

  • 3

    Na sádle zprudka opečeme roládu, kterou jsme posypali trochu hladkou moukou a dáme péci do trouby zhruba na hodinu. Podléváme vývarem.

  • 4

    Když je maso měkké, necháme šťávu zredukovat.

  • Zámecký salát
  • 1

    Brambůrky si uvaříme ve slupce den předem. Oloupeme a nakrájíme na půlky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, necháme zblanšírovat minutu ve vroucí vodě s octem.

  • 2

    Okurku nakrájíme na kostičky stejně jako tvrdý sýr, přidáme nasekanou petrželku. Vše opatrně smícháme a zalijeme zálivkou, kterou jsme vytvořili smícháním oleje, octa, cukru, hořčice, worchesteru, soli a pepře.

  • 3

    Promícháme a necháme v lednici nejméně dvě hodiny odležet.

bramborová kašebramborový salátbramboryroládašťouchané bramboryuzené masouzeninyvepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno