Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Řízky v zeleninovém kabátku


Suroviny

  • 600 g vepřové kýty
  • 500g brambor
  • 4 větší mrkve
  • 4 lžíce celozrnné pšeničné mouky
  • 2 - 3 vejce
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • hrst nasekaných bylinek ( pažitka, plocholistá petržel, tymián... )
  • olej nebo sádlo na smažení
  • Dip
  • cca 250 g řeckého jogurtu
  • 1 stroužek CS česneku
  • lžička bylinkové soli
  • lžička drcených koprových výhonků

Postup

  • 1

    Oloupané brambory a oškrábanou mrkev najemno nastrouháme, necháme chvíli odstát a slijeme přebytečnou tekutinu. Přidáme vejce, 2 lžíce mouky, sůl, pepř a bylinky. Vše promícháme. Konzistence by měla být jako na bramborák.

  • 2

    Maso řádně omyjeme, důkladně osušíme a přes vlákna nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve zbylé mouce.

  • 3

    V pánvi či jiné vhodné nádobě ke smažení rozpálíme tuk ( olej či sádlo ) a lžící klademe těstíčko, na které položíme plátek masa, a nahoru zase těstíčko. Na každý plátek vyjde cca jedna vrchovatá lžíce bramborovozeleninové hmoty dolů a jedna nahoru. Zvolna opékáme z obou stran dozlatova.

  • 4

    Pak nádobu přiklopíme poklicí nebo uložíme maso do silného alobalu a vložíme do trouby „dojít“. Troubu si předehřejeme na 180°C. A aby mu tam nebylo samotnému smutno, o patro níž dáme na plech péci brambory s česnekem. Až jsou brambůrky zlatavé, odstraníme masenku pokličku, nebo, máme-li alobal, tento rozevřeme a necháme udělat křupavou kůrčičku i řízkům.
    Podáváme s jogurtovým dipem.

  • Dip
  • 1

    Vše smíchat a máme hotovo.

Brambory pečené v solné krustě

bramborákybramborová kašebramborový salátbramboryřízeksalátsmaženéšťouchané brambory
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno