Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Polévka z vepřových žaludků na způsob dršťkové


Suroviny

  • 500 g vepřových žaludků
  • 1,2 litru hovězího vývaru
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • mletá paprika sladká (pálivá)
  • hladká mouka

Postup

  • 1

    Žaludky očistíme, propereme a ovaříme ve dvou vodách. Třetí vodu osolíme a vaříme žaludky do měkka. Část vývaru z žaludků použijeme pro přípravu polévky.

  • 2

    Do hrnce dáme sádlo, cibuli, mrkev, opečeme do tmava, přidáme, mouku, papriku, dvě minuty mícháme a vše zalijeme vývarem a částí vody, v níž se vařily žaludky.

  • 3

    Přidáme česnek, pokrájené žaludky a vaříme asi 30 minut. Pak dochutíme majoránkou pepřem, v případě potřeby dosolíme. Podáváme s chlebem.

pečivopolévkavepřové masovnitřnosti
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno