Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pizza Diavolo


Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 10 g droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 150 ml piva (dle potřeby více)
  • sůl
  • náplň
  • Náplň:
  • 250 g mletého masa
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce kvalitního protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky feferonové pasty
  • 1 lžička cukru
  • beraní rohy /pálivé/
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g tvrdého sýra
  • 4 žampiony
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • oregano

Postup

  • 1

    Do mísy prosejeme mouku, vytvoříme důlek, přidáme droždí, cukr, trochu vlažného piva a necháme vzejít kvásek. Doplníme ostatními surovinami a vytvoříme těsto, které hněteme, dokud se nepřestane lepit.

  • 2

    Necháme v lednici dvě hodiny odpočinout.
    Na pánvi rozehřejeme olej, dáme nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, pak vložíme maso, osolíme, opepříme, zprudka opékáme, přidáme česnek, protlak, cukr, feferonovou pastu, koření, podlijeme vodou a dusíme pět minut.

  • 3

    Žampiony pokrájíme a zprudka opečeme. Nesolíme.
    Z těsta vytvoříme bochánky, z nichž vyválíme tenkou placku, potřeme vychladlou masovou směsí, poklademe žampiony a beraními rohy, zasypeme hojně oběma druhy sýra a pečeme v troubě vyhřáté na 240 °C 12 minut.

houbyitalskápečivopizzarajčatasvětová kuchyněsýr
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 2

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno