Kuře naporcujeme, posypeme bohatě grilovacím kořením (pokud není koření slané, dosolíme) a dáme přikryté péci s jednou nakrájenou cibulí podlité s kouskem másla na středně vyhřátý stupeň asi na 50 minut.
Na závěr přidáme teplotu a dopečeme takzvaně na kůrčičku.
Vařené brambory si oloupeme, nastrouháme, smícháme s ostatními surovinami, pak vytvoříme asi tři centimetry širokého „hada“, z něhož odsekáváme asi pěticentimetrové špalíčky, které zavařujeme cca pět minut v osolené, vroucí vodě.
Zelí si nakrouháme s cibulí a mrkví, osolíme, v misce smícháme dle chuti cukr, ocet a olej, zálivku vmícháme do zelí, přidáme křen, promícháme a necháme nejméně dvě hodiny v chladu odležet. Podáváme s bramborovými špalíčky nebo knedlíkem.