Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pečené kuře s bramborovými špalíčky a zelným salátem s křenem


Suroviny

  • 1 kuře
  • grilovací koření
  • 50 gramů másla
  • 1 cibule
  • Na špalíčky
  • 600 gramů brabor vařených ve slupce den předem
  • 150 gramů hrubé mouky
  • 50 gramů solamylu
  • 1 vejce
  • sůl
  • Salát
  • 1 malá hlávka bílého zelí
  • 1 větší cibule
  • 2 mrkve
  • ocet
  • olej
  • sůl
  • cukr
  • křen

Postup

  • 1

    Kuře naporcujeme, posypeme bohatě grilovacím kořením (pokud není koření slané, dosolíme) a dáme přikryté péci s jednou nakrájenou cibulí podlité s kouskem másla na středně vyhřátý stupeň asi na 50 minut.

  • 2

    Na závěr přidáme teplotu a dopečeme takzvaně na kůrčičku.

  • Špalíčky
  • 1

    Vařené brambory si oloupeme, nastrouháme, smícháme s ostatními surovinami, pak vytvoříme asi tři centimetry širokého „hada“, z něhož odsekáváme asi pěticentimetrové špalíčky, které zavařujeme cca pět minut v osolené, vroucí vodě.

  • Zelný salát
  • 1

    Zelí si nakrouháme s cibulí a mrkví, osolíme, v misce smícháme dle chuti cukr, ocet a olej, zálivku vmícháme do zelí, přidáme křen, promícháme a necháme nejméně dvě hodiny v chladu odležet. Podáváme s bramborovými špalíčky nebo knedlíkem.

Bramborové knedlíky

bramborové knedlíkybramboryknedlíkykuřecí masonokysalátzelí
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno