Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Pečené jelítko, kysané dušené zelí


Suroviny

  • 4 jelítka
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 lžíce sádla
  • 100 g slaniny
  • 2 cibule
  • brambora nebo zátřepka na zahuštění zelí
  • sůl, cukr

Postup

  • 1

    Jelítka umístíme do rendlíku nebo na pánev, přidáme sádlo a ze všech stran opečeme dokřupava. Zelí překrájíme, případně propláchneme /je-li příliš kyselé/, dáme do hrnce, přidáme cca 200 ml vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Špek vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zezlátnou. Zelí dochutíme solí, cukrem, přidáme slaninu s cibulkou a zahustíme najemno nastrouhanou bramborou nebo 2 lžícemi hladké mouky, kterou rozmícháme v trošce vody. Krátce provaříme a podáváme s vařenými bramborami.

Brambory v tlakovém hrnci

bramborypečivozabíjačkazelí
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno