Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Paštika z drůbežích jater s medvědím česnekem


Suroviny

  • 300 gramů drůbežích jater
  • 100 gramů másla
  • 50 ml smetany na šlehání
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžičku kandované pomerančové kůry (lze použít čerstvou z chemicky neošetřeného pomeranče)
  • 5 sušených švestek
  • koňak
  • tymián
  • nové koření mleté
  • bobkový list mletý
  • svazek medvědího česneku
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Játra omyjeme a očistíme a nakrájíme na menší kusy. Zastříkneme koňakem. Kůru a posekané švestky naložíme do destilátu a necháme několik hodin macerovat. Na části másla necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme játra a koření bez soli.

  • 2

    Dusíme, dokud nejsou játra hotová. Pak odebereme třetinu a dáme jí stranou.

  • 3

    Směs z jater rozkutrujeme s povoleným máslem a smetanou na šlehání, přidáme posekaný medvědí česnek, který jsme nechali krátce zpěnit na troše másla, dochutíme solí,pak dáme macerovanou kůru z pomeranče, švestky a zbylá játra.

  • 4

    Promícháme a plníme do menších forem, jejichž dno jsme vystlali spařenými listy medvědího česneku.

    Podáváme s bagetami a pikantní zavařeninou (rybízová, kdoulová..apod)

česnekpečivopomazánkapředkrmvnitřnosti
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno