Maso rozřízneme na čtyři díly tak, abychom vytvořili plát, který přes fólii důkladně rozklepe do tenka. Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a plníme kousky okurek, slaniny, vajec, šalotky. Pak plátek smotáme a vzniklý závitek zadrezírujeme provázkem a opečeme ze všech stran na troše sádla.
Plátky vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, či vývarem, poklademe kousky másla a pečeme za občasného podlévání do měkka.
Nakonec šťávu zredukujeme a zahustíme dle potřeby hladkou moukou.
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli a necháme jí zpěnit. Pak vložíme povolený protlak, přidáme masox, pepř a směs podusíme 10 minut.
Zjemníme trochou smetany, přidáme utřený česnek a nakonec rozklepneme dvě vejce a špenát jimi zahustíme.
Knedlíky připravíme tak, že si brambory uvaříme ve slupce den předem, oloupeme nastrouháme na jemno, pak přidáme mouku, sůl, vejce a rychle, zatímco jsme si postavili vodu, vytvoříme 4 menší šišky, které zavařujeme v osolené vodě 20 minut (10 na každé straně).