Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Opékaná uzenina, čočka na kyselo, sázené vejce


Suroviny

  • 600 g kabanosu
  • 4 vejce
  • 400 g čočky
  • 2 cibule
  • 3 bobkové listy
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • cukr
  • olej
  • máslo
  • hladká mouka

Postup

  • 1

    Naporcovaný salám ozdobíme zářezy a opečeme na oleji, stejně jako vejce, které rozklepneme na pánev a smažíme tak, aby byl žloutek syrový a bílek tuhý.

  • Čočka
  • 1

    Uvaříme čočku, kterou jsme přes noc namočili a dali do ní bobkový list. Luštěniny se solí až nakonec.

  • 2

    Čočku slijeme, připravíme si jíšku z mouky a másla a vmícháme jí do čočky, osolíme a dle potřeby dochutíme octem, cukrem a pepřem. Zdobíme smaženou cibulkou (můžeme ji zapracovat rovnou do čočky).

  • Podáváme s kyselou okurkou a chlebem
luštěninyuzené masouzeninyvejce
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno