Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Námořnické maso


Suroviny

  • 500 gramů vepřové plece
  • 1 větší cibule
  • 100 gramů slaniny
  • 100 gramů kořenové zeleniny
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce sádla
  • 250 ml červeného vína
  • vývar
  • 1 lžíce kaparů
  • citronová kůra
  • jalovec
  • nové koření
  • celý pepř
  • cukr
  • ocet
  • jíška

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, na rozškvařenou slaninu přidáme sádlo, zeleninu, cibuli, cukr, opečeme do hněda, pak dáme protlak, koření, vložíme maso, necháme jej zatáhnout, přilijeme vývar, necháme vydusit do šťávy, podlijeme vínem, vývarem, pak dusíme do měkka.

  • 2

    Když je maso měkké, zahustíme guláš jíškou a přidáme kapary.

  • Podáváme s rýží či knedlíkem.

Houskové knedlíky

bramborové knedlíkyknedlíkyomáčkarýževepřové maso
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno