Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Moravský salát se žampiony


Suroviny

  • 400 gramů brambor typu A uvařených ve slupce
  • 70 gramů celeru
  • 1 menší cibule
  • 2 nakládané okurky
  • 150 gramů žampiónů
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1/2 lžíce cukru
  • 1 lžíce kečup Hamé
  • 1 lžička worchesteru
  • sůl, pepř, ocet

Postup

  • 1

    Do mísy dáme cukr, olej, hořčici, worchester, kečup, sůl a pepř. Mícháme, dokud nevznikne hladká emulze. Pak přidáváme ostatní suroviny.

  • 2

    Cibuli spaříme a nakrájený celer povaříme tři minuty v kořeněné várce (voda, ocet, cukr, sůl, pepř, divoké koření). Propláchneme. Nakrájené žampiony podusíme krátce na oleji. Vše promícháme, aby se chutě spojily.

  • 3

    Podle potřeby dosolíme, dopepříme a dokyselíme.

  • 4

    Necháme do druhého dne odležet.

bramboryhoubypřílohasalát
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno