Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Masové koule s vařeným vejcem, rajská omáčka


Suroviny

  • 400 gramů mletého masa
  • 2 žemle
  • 2 cibule
  • 500 ml rajského pyré
  • 1 malý rajský protlak
  • 1 lžíce sádla
  • sůl, pepř, skořice, nové koření, bobkový list, mletá paprika, muškátový květ
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 100 gramů slaniny
  • 2 lžíce cukru
  • vývar
  • perník na strouhání na zahuštění
  • Na knedlíky
  • 400 gramů hrubé mouky
  • 2 rohlíky
  • 200 -250 ml. mléka
  • 20 gramů kvasnic
  • 1 vejce
  • sůl

Postup

  • 1

    Do mletého masa přidáme nakrájené a v mléce vymáčené žemle, přidáme sůl, pepř, papriku, muškát, jedno vejce, prolisovaný česnek a osmaženou slaninu (vystydlou) a vymícháme směs (v případě potřeby zahustíme strouhankou).

  • 2

    Zbylá dvě vejce si uvaříme na tvrdo, pak je oloupeme a tvoříme z masové směsi placky, do kterých zabalíme vždy půl vařeného vejce. Vzniklé koule pečeme na sádle v pekáčku asi 30 minut.

  • 3

    Na sádle zpěníme cibulku, přidáme protlak, zarestujeme, přilijeme pyré a vývar a vložíme koření, které jsme si kvůli snadnému vyjmutí dali do pytlíčku. Vaříme 20 minut, dochutíme solí, cukrem a nakonec zahustíme perníkem. Vše rozmixujeme ponorným mixerem do hladka.

  • Knedlík
  • 1

    Do mísy prosijeme mouku, přidáme kvasnice, trochu cukru, vlažného mléka, necháme vzejít kvásek, pak dolijeme zbylé mléko (vše by mělo mít pokojovou teplotu), vejce a sůl. Nakonec nakrájenou žemli.

  • 2

    Důkladně propracujeme a necháme vykynout v teple Vytvoříme dvě šišky, které po desetiminutovém odpočinutí zavařujeme 20-25 minut ve vroucí, osolené vodě.

Podáváme s knedlíkem

Houskové knedlíky

houskové knedlíkymleté masoomáčka
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno