Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Marmeláda z červených cibulí


Suroviny

  • 1 kg červené cibule TROPEA
  • 250 gramů cukru
  • 250 gramů medu
  • 250 ml bílého vína
  • 150 gramů sušených brusinek
  • 2 bobkové listy
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička soli
  • 50 ml destilátu (slivovice, třešňovice)
  • chilli dle chuti
  • 1 limetka

Postup

  • 1

    Do hrnce s tlustým dnem nakrájíme na klínky cibuli, přidáme cukr, med, víno, nakrájenou limetku, koření, brusinky, které jsme si namočili na několik hodin do destilátu, chilli, pak promícháme, přikryjeme a uložíme na 8 hodin do lednice.

  • 2

    Dáme hrnec na plotnu a zvolna svařujeme za občasného míchání do té doby, než se nám směs nezredukuje na pětinový objem dokud nedocílíme konzistence podobné jakou mají marmelády (trvá to asi 40 minut).

  • 3

    Horkou směs dáme do sklenic. Vydrží v lednici dva měsíce.

  • 4

    Pokud ji chceme mít trvanlivou, zavařujeme 20 minut na 85 stupňů.

  • Marmeláda se hodí k sýrům a masu.
pečivozavařenina
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 3 hod

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno