Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Maďarský guláš


Suroviny

  • 400 gramů hovězí kližky
  • 4 brambory
  • 1 zelená paprika
  • 1 kapie
  • 3 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • hovězí vývar
  • mletý kmín
  • mletá paprika maďarská
  • plocholistá petržel
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Maso si nakrájíme na kostky. Na sádle vysmažíme do tmava /nespálit/ cibuli, přidáme osolené a opepřené maso , orestujeme, pak přidáme protlak, papriku, necháme spojit s tukem a trochu zalijeme vývarem. Vydusíme do tuku. Opakujeme dvakrát. Guláš dostane krásně tmavou barvu..

  • 2

    Přidáme česnek, polovinu na malé kousky nakrájených paprik, feferonku, ochutíme kořením, podlijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené a dusíme do měkka. Když je maso měkké a šťáva zredukovaná, přidáme zbytek nakrájených paprik, a odrhnuté na větší kousky nakrájené brambory. Nepodléváme, zelenina pustí dost šťávy.

  • 3

    Provaříme tak, aby brambory byly na skus a podáváme s chlebem nebo s maďarskými noky.

bramborygulášhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkymaďarskáomáčkasvětová kuchyně
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno