Mouky prosejme do mísy, vytvoříme v prostředku důlek, kam rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak vmícháme ostatní suroviny, osolíme a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout.
Na pomoučněném válu si vytvoříme z těsta plát vysoký asi necelý centimetr, vytvoříme nožem čtverce, na každý vložíme vypeckovanou blumu, do níž jsme dali lžičku cukru a vytvoříme knedlíky.
Dáme vařit vodu, kterou osolíme a do vroucí vody zavařujeme knedlíky deset minut. Z tohoto množství se vytvoří 12 knedlíků. Máslo rozpustíme v silnostěnné pánvi (necháme si trochu na polití), přidáme strouhanku, cukr a perníkové koření a necháme vše zezlátnout.
Posypkou zdobíme knedlíky.