Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuřecí roláda za studena


Suroviny

  • 1 větší kuře
  • 4 žemle
  • 50 gramů másla
  • 200 gramů vařeného uzeného masa
  • kopřivy
  • plocholistá petržel
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • muškátový oříšek
  • 100 ml smetany na šlehán
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Kuře si vykostíme, vytvoříme plát, který si naklepeme (kusy masa musí být rovnoměrně rozprostřené po celém plátu) a zkraje poklademe nádivkou. Tu připravíme tak, že si housky nasucho opečeme, zalijeme smetanou, přidáme nasekané a spařené kopřivy, česnek, petržel, vařené uzené, žloutky utřené s máslem, dochutíme muškátem, solí, pepřem a na závěr vmícháme ušlehané bílky.

  • 2

    Roládu svineme a omotáme motouzem. Osolíme, opepříme, potřeme zbytkem másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut až hodinu dle velikosti.

  • 3

    Necháme vystydnout a pak krájíme na plátky a podáváme jako předkrm s pečivem.

kuřecí masopečivopředkrmroláda
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno