Kuře vykostíme, naklepeme přes folii na tenký plát, osolíme a opepříme. Žemle nakrájíme na kostičky a opečeme na sucho na pánvi. Zalijeme trochu mléka.
Přidáme houby, které jsme si podusili s kmínem a solí na másle s cibulkou (sušené jsme namočili, žampiony nasekali), oddělíme žloutky od bílků, bílky si našleháme, žloutky a trochu másla přidáme do nádivky s nasekaným medvědím česnekem. Ochutíme solí, pepřem, česnekem a muškátovým oříškem.
Nádivku poklademe na plát, ten svineme a pevně omotáme motouzem. Pečeme zvolna na másle asi hodinu.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka v osolené vodě, přidáme máslo
Pak je za přilévání horkého mléka ušleháme do hladké kaše.
Roládu nařežeme a servírujeme s bramborovou kaší politou výpekem a nakládanými houbami.