Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuře na paprice, petrželové brambůrky


Suroviny

  • 1 středně velké kuře
  • 2 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce sladké papriky
  • hladká mouka
  • 250 ml smetany na šlehání
  • Brambůrky
  • 800 gramů malých brambůrek
  • svazek petržele
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme.

  • 2

    Na dvou lžících másla zpěníme nakrájenou cibulku, zasypeme paprikou, necháme spojit, pak vložíme porce kuřete. Vše krátce opečeme, pak podlijeme a pečeme asi 45 minut. ¨

  • 3

    Maso vyjmeme, odškrabeme výpek ze stran pekáčku, znovu podlijeme, pak dochutíme solí a pepřem. Smetanu pečlivě rozmícháme s hladkou moukou, přidáme do omáčky a provaříme.

  • Brambory
  • 1

    Brambůrky uvaříme ve slupce, oloupeme a opečeme na zbytku másla. Osolíme, na konci přidáme posekanou petrželkou.

bramborová kašebramborykuřecí masopečivošťouchané brambory
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2016 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno