Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kapustové karbanátky


Suroviny

  • 300 g kapusty
  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • sůl, pepř
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • strouhanka na obalení
  • tuk na smažení

Postup

  • 1

    Kapustu nakrájíme na širší nudličky a v osolené vodě vaříme doměkka cca 15 minut. V sítku pak necháme důkladně okapat.

  • 2

    Do mísy dáme mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, česnek a vymícháme hladké řidší těstíčko. Dle potřeby přidáme mléko nebo mouku. Přidáme kapustu a slaninu a řádně promícháme. V navlhčených dlaních utvoříme koule vel. tenisáku. Strouhanku nasypeme na tác a tenisáky zplacatíme do tvaru karbanátků a zlehka z obou stran obalíme ve strouhance.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme tuk sádlo, olej…) a pozvolna smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s různě upravenými brambory

Brambory v tlakovém hrnci

bramborová kašebramborysmaženéšťouchané bramboryzelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe