Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Jelítkový žemlový prejt


Suroviny

  • 0,25 kg vařeného masa z hlavy
  • 0,40 kg vařeného masa z boku
  • hrst škvarků
  • 4 žemle
  • hrnek vepřové krve
  • hrnek netučné ovarové polévky
  • pepř
  • nové koření
  • sůl
  • mletý zázvor
  • česnek
  • majoránka
  • smažená cibulka

Postup

  • 1

    Maso nasekáme, škvarky nameleme, pečivo nakrájíme na kostičky a necháme oschnout.

  • 2

    Kostičky žemle polijeme krví, necháme vsáknout a přidáme ostatní suroviny včetně smažené cibulky, kterou jsme si připravili na sádle a koření.Vše řádně ale opatrně promícháme, abychom nepoškodili strukturu prejtu.

  • 3

    Nakonec zředíme polévkou a pak pečeme 40 minut v pekáčku na 180 °C.

Podáváme s kysaným zelím a vařeným bramborem

Vařené brambory ve slupce

bramboryvepřové masovnitřnostizabíjačkazelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe